+316 15 25 30 06
info@parfaitlifecoaching.nl

Grondankers bij coaching, enorm krachtig hulpbronnen.

Systemisch coachen maakt graag gebruik van grondankers

Grondankers, ook wel vloerankers of plaatsankers genoemd ten behoeve van therapie of coaching. Het zijn blaadjes (veelal A4tjes) waarop je zelf schrijft wat het representeert. Je kunt allerlei zaken opstellen zoals je relatie met geliefde, je moeder, je vader, je familie. Je belemmeringen, je verlangens. Je werk, je studie enzovoorts.

In life coaching zetten we grondankers regelmatig in bij onder andere familieopstellingen, individuele opstellingen, voice dialogue, systemisch werk en nog bij veel meer therapeutische en coaching technieken.

Persoonlijke ontwikkeling

Als je je Grondanker zelf geschreven hebt. Het zelf een plaats in de ruimte geeft. Er vervolgens ook zelf mee aan het werk gaat door er op te gaan staan of het te verplaatsen. werkt dit zo veel beter en dieper dan gewoon over de situatie te praten.

De Energie van de Grondankers voelen

Op het moment dat je op een Grondanker gaat staan dan neem je de energie van het Anker waar. Je gaan voelen in plaats van alleen maar te denken. Het klink mogelijk een beetje zweverig maar je moet het ervaren om de kracht ervan te leren kennen. Het geeft enorm veel inzichten in jezelf, maar ook over de situatie die je in je coaching wil onderzoeken en oplossen.

Dit onderzoek en oplossen doe je naast door erop te gaan staan ook door ze te verplaatsen in de ruimte ten opzicht van elkaar. Elke keer dat je dat doet voel je dat er ook daadwerkelijk iets veranderd.

Op de foto hier getoond zie je een van de simpelste maar daarom niet minder krachtige opstellingen. Ik kan natuurlijk met je praten over je doelen en wat je ervan weerhoudt deze te bereiken.

Grondankers 2

Door heel simpel NU op te schrijven en dit intuïtief een plaats te geven in de ruimte kun je “in het NU” gaan staan. Vervolgens DOEL op te schrijven en dit ook puur op gevoel ergens in de ruimte neer te leggen (als je ze niet op elkaar kan leggen is je doel nog niet gehaald!) en moet er dus sprake zijn van een BELEMMERING.

Door deze vervolgens ook op te schrijven en neer te leggen tussen het NU en je DOEL ga je echt inzicht krijgen en voelen wat die belemmering is. Maar ook voelen en richting krijgen hoe je hier beter mee om kunt gaan en oplossen. Ook hier kun je de ankers verplaatsen en gaan voelen wat het betekend als je DOEL bijvoorbeeld dichter bij komt of je belemmering dichter of verder van jou in het NU komt te liggen.

Allemaal zo ontzettend veel krachtiger dan alleen maar praten!

Wil je het zelf een keer ervaren omdat je ook moeite hebt je doel(en te bereiken) of wil je inzichten en leren voelen over andere uitdagingen in je leven? Ik wil je graag begeleiden bij dit proces.

 

 

Vind je dit artikel leuk? Deel het:

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Ga naar de inhoud