+316 15 25 30 06
info@parfaitlifecoaching.nl

Voice Dialogue – onze ikken, onze innerlijke stemmen

Met Voice Dialogue gaan we in gesprek met onze verschillende innerlijke stemmen, onze “andere ikken” die verschillende stukjes van onze persoonlijkheid bevatten. Allemaal hebben de een heel eigen manier van doen, voelen, observeren en denken. Meestal kennen we een aantal ervan heel goed, onze “primaire ikken”, terwijl ander niet of nauwelijks aan bod komen. In Voice Dialogue mogen onze “ikken” zonder tussenkomst van het ego laten horen wat ze te zeggen hebben.

Hoe werkt Voice Dialogue?

In Voice Dialogue worden de verschillende ikken uitgenodigd om vrijuit te spreken, om zich met al hun energie te manifesteren. Vrij betekent zonder tussenkomst van het ego, dat zich vaak identificeert met kritische deelpersoonlijkheden, zoals de “controleur”, de “perfectionist”of de “interne criticus”.

Met Voice Dialogue kan men zo ‘diep’ gaan als men wil, maar ook zo ‘hoog’ als men kan reiken, zo ‘laag’ en zo ‘ver’ als men durft. Het is de verkenning van onze innerlijke ruimte, waarin zowel hemel als aarde hun plaats hebben. Zo kun je vanuit een meer bewust wordend ego jezelf in al je facetten leren kennen en zullen er energiepatronen verschuiven die ook een ander bewustzijn brengen. Door deze verandering in onszelf kunnen we ook anders kijken naar de wereld om on heen en gaan we nieuwe mogelijkheden zien en voelen.

Voor wie is het?              Voice Dialogue 2

Voice Dialogue is een verdiepende en interessante interventie en een mooi stuk “gereedschap” op weg naar zelfkennis. Geschikt dus voor iedereen die geïnteresseerd is in zelfontplooiing, degene die zich bezighouden met het leren kennen van de inhoud van hun eigen karakter en voor degenen die de taak hebben anderen te helpen hetzelfde te doen.

1.3 Hoe profiteert u ervan?

  • Inzicht in je gedrag, gevoelens en keuzes.
  • Ontdek welke ikken jouw leven, relaties en carrière leiden en welke wel wat meer aandacht zouden mogen krijgen.
  • Ontwikkel het vermogen om bewuste en vrije keuzes te maken door los te komen van je oude gewoontes.
  • Krijg een meer gecentreerd en inclusief gevoel van wie je bent, door verschillende en tegengestelde kanten van je persoonlijkheid te leren kennen en omarmen. Word je bewust van je hele menselijkheid – of het nu rationeel, emotioneel, materieel, spiritueel, aangenaam, ouderlijk of kinderlijk is.
  • Leer van je relaties: de manier waarop je je hecht aan en oordeelt over anderen zal je veel leren over wie je bent.
  • Verbeter je romantische relaties door te herkennen wanneer je vastzit in oude patronen en door deze te navigeren voordat ze uit elkaar vallen.
  • Groter vermogen om de uitdagingen van het ouderschap aan te gaan. Je bent je meer bewust van het opkomende “ik” in je kind en de manier waarop je persoonlijkheid de persoonlijkheid en het gedrag van je kind bepalen.
  • Ontwikkel een gevoeligheid voor de energieën van jezelf en anderen. Leer deze energieën bewuster te gebruiken en grenzen veel gemakkelijker te stellen.

In deze video met Hal Stone krijg je een goed idee wat Voice Dialogue is.

Mocht interesse hebben al je Ikken eens onder de loep te nemen, maar dan een kennismaking afspraak met me. Dat is gratis en zonder verplichtingen. Dan kunnen we eens onderzoeken of dit een mooi stukje eigen-ontwikkeling voor je kan zijn.

Vind je dit artikel leuk? Deel het:

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Ga naar de inhoud