+316 15 25 30 06
info@parfaitlifecoaching.nl

Het meest bevredigende succes, is anderen helpen succesvol te zijn

Burn-out bij werknemers; voor jou als werkgever

Burn-out bij werknemers, maar liefst 17% van alle werknemers in Nederland gaat gebukt onder klachten van psychische aard, zoals burn-outklachten, oververmoeidheid en stress.

De oplopende kosten voor psychisch verzuim zijn een grote zorg, want de rekening voor dit verzuim valt toch grotendeels op de mat van de werkgever. En dat terwijl de oorzaak voor het verzuim, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zelden uitsluitend werk gerelateerd is.

Burnout bij werknemers voorkomen?

De werkgever heeft een belangrijke rol bij signalering, voorkomen en herstel en kan soms spelen als life coach. Vaak zijn er voor het management en de collega’s al duidelijke signalen dat iemand ‘niet lekker in zijn vel zit’.
Bijvoorbeeld:

Iemand:

En:

Het is een goede eerste stap om je werknemer hierover aan te spreken.
Een mooie tweede stap, is de werknemer een laagdrempelige mogelijkheid tot evaluatie met een professional aan te bieden, zoals een gesprek met een life coach. Het kennismakingsgesprek is altijd gratis.

Preventie

Nu al biedt het merendeel van de arbeidsongeschiktheids-verzekeraars in Nederland de mogelijkheid van coaching/training standaard aan in het pakket voor de bij hen verzekerde ondernemers. Ook daar begrijpen ze dat preventie sneller én goedkoper is dan genezen.
Werknemers een aantal sessies per jaar met een life coach aanbieden, zorgt voor een nog optimaler werkklimaat en kan ergere klachten voorkomen.

Werknemers VIP (Vreugde in Persoon)-traject

Bij boeking van dit VIP-traject, geef ik na zes sessies als life coach een half jaar ondersteuning in de vorm van één sessie per maand.
> Afspraken kunnen ook gepland worden in de avonduren, na het werk.

Werkgevers VIP (Vertrouwen In Personeel)-traject

Bij boeking van dit VIP-traject, geef ik na zes sessies als life coach een heel jaar ondersteuning in de vorm van één sessie per maand. Hier kan ook gebruik van worden gemaakt door andere gezinsleden.
> Afspraken kunnen ook gepland worden voor werktijd of in de avonduren.

Burn-out bij werknemers
Ga naar de inhoud