+316 15 25 30 06
info@parfaitlifecoaching.nl

Life coaching – Wat is dat eigenlijk

Life coaching. Het is eigenlijk niet in een paar woorden of zinnetjes te vangen. Ik help mensen hun mentale en emotionele blokkades uit de weg te ruimen. Om weer ruimte voelen en weer op een prettige manier mee te kunnen draaien in, en bij kunnen dragen aan hun leef en/of werkomgeving.

Het leven werpt ons soms zoveel toe! Misschien loopt het momenteel wel niet lekker op je werk of relatie, of is de opvoeding meer dan een uitdaging. En soms weet je zelf echt niet waar of waarom het niet goed loopt. Maar dat het niet lekker gaat is een feit.

Waar focust life coaching op?

Life coaching 2

Mijn focus ligt op ‘hoe beweeg jij je naar een situatie waarin je je weer energiek en sterk voelt’. Samen gaan we op zoek naar wat er allemaal wel goed gegaan is in je leven en wat je allemaal kan. Daarbij is ‘zelf aan het roer gaan staan’ en de verantwoording nemen een centraal thema, net als je gedachten en je gevoelens op één lijn krijgen.

Dat doe ik niet in ellenlange gesprekken hangend op de bank, maar door middel van het inzetten van een keur aan interventies waarbij je letterlijk in actie moet komen door bijvoorbeeld op een  grondanker of tijdlijn te gaan staan. Al je ‘ikken’ een plaats te gaan geven op hun eigen stoel of door je mee te nemen op een reis door je onbewuste, in trance of een van de vele vormen van hypnose.

Geen zweverige zaken of Rasti Rostelli achtige praktijken. Life coaching gebruikt praktische en pragmatische manieren om je ‘demonen eens in de ogen te kijken’ en er mee aan de slag te gaan. Als het gaat over angsten, trauma of fobieën zijn EFT (Emotional Freedom Technique) en Flash Technique (een nieuwe vorm van EMDR waarbij je NIET in een herbeleving hoeft) hele mooie en bewezen manieren om je emoties te verwerken en tot herinneringen zonder lading te laten worden.

Ervaar jij (of soms eigenlijk meer je omgeving) problemen omdat je ADHD, ADD of lichte ASS hebt?  Dat begrijp ik, want je hebt het namelijk niet, je doet het! Als je de overtuiging hebt dat je het hebt (of bent) dan is zo 24uur per dag, 365 dagen van het jaar. Aan de andere kant, als je het doet……kun je het ook laten!  Er zijn werelden te winnen als je hier anders naar kunt kijken, over gaat denken en bij gaat voelen.

Life coaching 3Met life coaching ben ik lid van het kinderteam van Zorg de Keizer en concentreer ik me op ouders die de opvoeding als een ware uitdaging ervaren. Ouders o.a. van kinderen met een van bovengenoemde labels. Vaak zijn het onze eigen “pakketjes” uit het verleden die we onbewust  nog steeds meedragen en die ons enorm beïnvloeden en versterkt doorwerken op onze kroost. Eerst eens kijken naar en gaan werken aan dat eigen pakketje, voordat je aan je kind gaat of laat “peuteren” helpt dan enorm in het oplossen of beter leren omgaan met het “probleem” van je kind. Dat geldt trouwens voor alle kinderen met een “uitdaging”. Hoe beter jij jezelf begrijpt en je kind in al zijn of haar “geuren en kleuren” accepteert en waardeert. Hoe beter je het kunt steunen in de uitdagende reis naar zelfstandigheid en volwassenheid.

Nee, ook life coaching is geen Quick Fix en een waardevol leven gaat niet over het nooit ervaren van problemen, maar over de mogelijkheid hebben er mee om te gaan. Daarmee help ik al mijn cliënten, om vanuit hun eigen verantwoording, kracht en talent (ook al denk je dat die ver te zoeken zijn) weer zin in het leven en in de toekomst te hebben. Dat is hard werken, maar je kunt niet wachten tot het leven niet meer moeilijk is, voordat je besluit gelukkig te zijn.

Vind je dit artikel leuk? Deel het:

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Ga naar de inhoud