+316 15 25 30 06
info@parfaitlifecoaching.nl

EFT – wat kan je daarmee?

EFT is super veelzijdig.

EFT kan ook bij pijnbeleving heel goed ingezet worden. Maar vaak gaat het om angsten en fobieën. Bij een angst of fobie kun je reageren op iets wat in de bron geen écht gevaar voor je oplevert zoals vliegen of spinnen (als het gaat om die die wij in Nederland doorgaans tegen komen). Maar je reactie is extreem.

Ook bij voedselintolerantie of -allergie is EFT een optie.EFT allergie 1

Zo’n extreme reactie zien we ook vaak bij voedingsmiddelen. De een kan liters melk drinken zonder problemen en een ander gaat bijna gelijk na het nuttigen van zuivel in een mega buikkramp. Dito met Gluten of sommige fruitsoorten. Vaak blijkt dan dat de allergie voor een bepaald voedingsmiddel onbewust is verknoop met een hele nare, zelfs traumatische gebeurtenis  en wordt tot een emotie die je niet goed verwerkt hebt. Met die gebeurtenis heb je op den duur leren leven en speelt mogelijk voor je gevoel niet eens een grote rol meer, maar je lijf reageert nog steeds via de intolerantie.

EFT kan dus ook een heel effectieve interventie zijn om je allergieën te bezweren.

Hier een recensie van een blije cliënt die dit aan den lijve heeft ervaren.

EFT allergie 7“Ik heb een aantal sessies bij Carin gehad. De reden was eigenlijk nieuwsgierigheid naar wat EFT, wat ik niet kende, precies inhield. Ik had al jarenlang buikklachten en verschillende onhandige combinaties aan intoleranties voor o.a. zuivel en gluten. Ik had geleerd ermee te leven, maar het bleef met name sociaal een beperking. Als EFT enige verlichting zou geven dan zou dit geweldig zijn.

Vrij snel ging het kundig geleide gesprek tot mijn verrassing over een emotionele gebeurtenis uit het verleden, waar ik het niet over wilde hebben. Dit bleek zelfs niet noodzakelijk. Zo maakte ik kennis met EFT. Na twee sessies merkte ik voorzichtig op dat ik me kon veroorloven iets te eten wat voorheen niet mogelijk was. Ik durfde echter nog niet te geloven dat dit aan zou houden.

Nu circa een jaar later zijn mijn intoleranties en buikklachten zijn als sneeuw voor de zon weg gebleven. Dus nu werd het echt tijd dit te delen, het resultaat ging mijn verwachtingen ver te boven.

Dankjewel Carin. Mijn dank is groot. Naast een zeer gewaardeerde collega kan ik je al professionele coach dan ook ten zeerste aanbevelen.”

Zelf ervaren?

Mocht jij ook last hebben van voedsel intolerantie of allergieën en dit eens verder willen uitpluizen met als doel er vanaf te komen. Maak dan geheel een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

Vind je dit artikel leuk? Deel het:

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Ga naar de inhoud