+316 15 25 30 06
info@parfaitlifecoaching.nl

Gezondheid – Oud vs Gezond Oud

GEZONDHEID.

Zolang we niets verkeerds voelen nemen we het meestal voor lief en als er iets niet lekker gaat, dan gaan we naar de dokter en die lost het op…………..OF NIET! En dat is voor velen pas het moment dat ze zich er druk over gaan maken.

Het is echt tijd dat we zelf verantwoordelijkheid nemen voor onze gezondheid. Door NU al, alles waar we zelf de controle over hebben te doen. Dat kan in de basis met 5 á 6 eenvoudige stappen.

Want oud worden is heel wat anders dan gezond oud worden!

Gezondheid 6

Je fysiek en mentale gezondheid zijn ook onlosmakelijk met elkaar verbonden!

Ja goed Carin, zul je nu denken. Je hebt me op scherp. Maar wat kan ik daar nu nog aan doen?

Heel veel!

Gezond oud worden kent een aantal basispijlers.

Hier in volgorde van belangrijkheid.

 1. Gezond en gevarieerd eten.Gezondheid 10
 2. Voldoende beweging.
 3. Vitamine K2/D3 – tegen kalkafzetting waar het niet thuis hoort (in de aders en zachte weefsel) en vóór opname in je botten. Een goed functionerend immuunsysteem.
 4. Hoogwaardige en voldoende omega 3 zodat de celmembranen van je meer dan 200 verschillende cellen optimaal kunnen gaan functioneren.
 5. Optimale dosering vitamines, mineralen en sporenelementen. In de maximale hoeveelheid die je kunt nemen om zo gezond mogelijk te zijn en te blijven!
 6. Voor sterk bindweefsel. Vooral je darm heeft hier veel profijt van, en ja, je buitenkant, haren, huid en nagels zijn er ook heel blij mee!

 

Gezondheid 9

 

1 en 2 dat zou eigenlijk een no-brainer moeten zijn. 3 t/m 6 behoeft waarschijnlijk wat meer uitleg.

 

3 Vitamine K2/D3

Dat D3 in hogere dosering goed voor je immuunsysteem is, dat is na de coronacrisis ook wel bekend. Het is ook super belangrijk voor

 • Handhaving van normale gezondheid van de botten;K2D3 1
 • Handhaving van normale tanden;
 • Handhaving van normale spierfuncties;
 • Normale functie van het immuunsysteem;
 • Normale opname en gebruik van calcium en fosfor;
 • De vitamine speelt tevens een rol in de celdeling.

Vitamine K2 is hét middel tegen aderverkalking. Het zorgt samen met o.a. magnesium voor goed transport (dus geen afzetting) van calcium door ons hele systeem totdat het daar is aangekomen waar het thuis hoort. Bij de botten.

 • Normale stolling van het bloed;
 • Handhaving van normale gezondheid van de botten.

 

4 Essentiële vetzuren

Hoogwaardige omega 3 olie. Ja, daar kan ik ondertussen bijna een boek over schrijven, maar hier een poging voor een korte versie.

Voor een optimale gezondheid heb je een optimale verhouding van omega 6 en 3 in je systeem nodig.

Eqology heeft 2 verschillende super hoogwaardige omega 3 vis (of vega-algen) oliën met een combinatie van essentiële (omega) vetzuren. Vetzuren zijn zeer belangrijk en zorgen ervoor  dat alle functies van het lichaam, inclusief de hersenen, spieren, bloedsomloop en ademhaling en de huid werken zoals ze zouden moeten werken. Vetzuren worden onderverdeeld in omega-3, -6 en -9.

Omega-3 en -6 zijn essentiële vetzuren, wat betekent dat we niet in staat zijn om ze te produceren via ons lichaam, maar moeten ze binnenkrijgen via onze voeding of als aanvulling. Deze vetzuren zijn noodzakelijk voor de ontwikkeling van de hersenen, de functie van het immuunsysteem en de regeling van de bloeddruk, en het is zeer belangrijk om ze dagelijks in te nemen voor een optimale werking.

Bij Eqology weten we ze ondertussen dat nog geen 1% van de Europeanen een echt goede omega 6-3 verhouding heeft. Maar ze houden niet van kletsen, maar van bewijzen!

Gezondheid 11Als eerste gaan we voor gebruik van de EQ olie, door middel van 2 druppels bloed op een droge bloedtest, je huidige verhouding van vetzuren in je bloed wetenschappelijk vaststellen. Dit wordt na een aantal maanden gebruik van de olie herhaald, zodat je zelf kunt constateren wat de verbetering van de verschillende waarden is.

Mocht je één van de weinig mensen zijn die na de test blijkt al een optimale verhouding te hebben en dus geen behoefte aan extra Omega 3, dan is dat ons probleem.

 

Waarom de olie van Eqology en niet die uit het potje van de drogist?

Het is een multispectrum olie. Dus niet alleen maar EPA en DHA.

De EPA en DHA zijn heel hoog, nl. 650mg en 770mg voor de Arctic Oil en voor de Arctic Oil Gold zelfs 580mg en 1470mg. m

De olie van EQ is 100% duurzaam en traceerbaar.

Arctic Oil Gold 1Het heeft de laagst haalbare en  uiterst lage totox waarde. Deze waarde geeft aan hoeveel toxische stoffen (b.v. zware metalen die in alle vis zitten) er nog in het product achterblijven na zuivering. (Je mag als algemene regel aannemen dat als de producent van een Omega product deze waarde niet aangeeft, deze dus geen reclame voor het product zou zijn.)

Je neemt het per lepel uit een fles die onder stikstof is verzegeld waardoor de olie niet heeft kunnen oxideren. Capsules en softgels worden vaak heel lang bewaard en  oxideren wel naar verloop van tijd. Ze zijn gemaakt van hulpstoffen zoals gelatine, water, ondoorzichtig makers en weekmakers zoals glycerine en/of sorbitol(s), die je dus ook elke keer mee in neemt. Doordat de capsule pas in de maag open gaat, wordt de olie niet al in de mond vermengt met speeksel en essentiële spijsverteringsappen.

 

5 Optimale dosering Vitamines en mineralen

Gezondheid 5Ziet jouw “vitaminenplankje” er ook zo uit? Al eens uitgerekend wat dat bij elkaar allemaal kost en hoeveel ongewenst vulmiddel (o.a. rundergelatine) je daarmee binnen krijgt?

 

 

 

Nordic Energy Booster 1Eqology heeft met de Nordic Energy Booster één makkelijk in te nemen preparaat alles gecombineerd wat je kunt nemen in de maximale gezonde hoeveelheid.

6 Collageen.

Gezondheid 2Collageen is het meest voorkomende eiwit in ons lichaam. De bouwstoffen van collageen zijn verschillende aminozuren. Het heeft vooral een belangrijke rol voor de elasticiteit en stevigheid van je darm en je huid. Collagenen houden deze als een soort lijm bij elkaar. Collageen komt niet alleen voor in de darm en de huid, ook in onze botten, spieren, kraakbeen en pezen.

Wat doet collageen in het lichaam?

Collageen kan het lichaam zelf produceren. Verschillende aminozuren zijn het bouwmateriaal van collageen, waaronder glycine. Ze combineren zich tot een ondersteunde structuur in het bindweefsel. Hieronder lees je over de verschillende type collageen. Ze vervullen namelijk verschillende taken.

Collageen 1Type 1 collageen is de meest voorkomende variant, zo’n 90% van het totale collageen in ons lichaam. Vicollageen heeft een iets andere samenstelling van aminozuren dan rundercollageen en lijkt in structuur het meest op die van en menselijke cel. Het leverd de benodigde bouwstoffen (aminozuren) die de productie van lichaamseigen collageen ondersteunen.

Op vrijdag 10 juni om 19.30 uur geeft de bekende Klinisch Psychisch Neuro Immunoloog, Erik Alexander Richter (met een specialisatie in biochemie) in het Zuid-Limburgse Margraten een lezing over GEZOND oud worden.

Aanmelden voor deze lezing kan via WhatsApp of door even te bellen 06 1525 3006. Wacht niet te lang, want de plaatsen moeten vooraf gereserveerd worden en zijn beperkt.

Wil je nu ook direct gaan werken aan gezond oud worden? Neem dan even contact met me op via WhatsApp of gewoon een belletje 06 1525 3006.

 

Vind je dit artikel leuk? Deel het:

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Naar de inhoud springen