+316 15 25 30 06
info@parfaitlifecoaching.nl

Life Coaching -waarom doe ik dat?

Life Coaching in Venray. Ik ben geboren in Zaandam, maar vanwege het werk van mijn vader werd er nogal eens verhuist en zo kwam ik via Amsterdam, 2 x Eindhoven en Geleen op lage schooltijd terecht in Mheer een plaatsje helemaal aan de Belgische grens onder Maastricht. Daar groeide ik op in een fijn gezin.

Op mijn 18e druk zoekende naar wat ik wilde met mijn leven won ik een studiebeurs voor een jaar in de VS. Uiteindelijk ben ik daar 8 jaar gebleven en heb daar heel veel mooie dingen beleefd en veel gezien en meegemaakt. Terug in Nederland ben ik met de opgedane kennis en ervaring het bedrijfsleven in gedoken en ook hier heb ik een mooie carrière op kunnen bouwen bij verschillende bedrijven.

Life Coaching in VenrayLife coaching bij gezondheidscentrum zorg de keizer

Tegenwoordig woon en werk ik in Venray en heb mijn NLP en Life Coaching praktijk bij gezondheidscentrum Zorg de Keizer in Venray. Het coachen heeft altijd al wel een beetje in mij gezeten, maar ik ben me daar pas serieus op gaan richten nadat ik een eigen traject persoonlijke ontwikkeling heb doorlopen. Mijn nuchtere, praktische en pragmatische zelf werd daarin flink uitgedaagd en ik heb daar zoveel waardevols geleerd!

Dat traject liep een beetje synchroon met de helaas steeds verder achteruitgaande mentale staat van mijn moeder, bij wie ondertussen Alzheimer en Parkinson was geconstateerd.

Met lede ogen en een zwaar hart moest ik toezien en horen hoe mijn moeder bleef vastzitten en wéér heel veel hartzeer had van gebeurtenissen die zijn niet verwerkt had of waarmee ze niet “in het reine” was gekomen. Nu dat haar geest – haar mentale capaciteiten – haar steeds verder in de steek lieten kwamen de “oude demonen” in alle hevig terug en kon zij ze, ook met professionele hulp van anderen, niet meer bezweren. Bij haar tweelingzus die helaas eenzelfde lot onderging dito. Maar ik zag het ook veelvuldig bij medebewoners op de verschillende gesloten afdelingen waar ik in de jaren ben geweest en nog steeds kom.

Dit wil en wens je niemand. Maar om te zorgen dat het niet gebeurt moet je dus op tijd gaan zorgen dat je dealt met de shit die er op je pad is gekomen of nog steeds komt. Het is sowieso een goed idee om er niet mee te blijven lopen, en het is ook helemaal niet nodig.

Dus wacht niet tot het water je aan de lippen staat en je relatie, werk of sociale leven op de klippen loopt, of totdat je omvalt met een burn-out.

Life Coaching biedt zoveel mooie mogelijkheden.

Life coaching biedt laagdrempelig zo ontzettend veel mooie mogelijkheden om je emotionele en/of mentale blokkades op te lossen. Om een stap te maken in je eigen ontwikkeling waardoor jij (maar b.v. ook je kinderen als je die hebt), weer wat makkelijker/lichter/blijer in het leven kunt staan.

Het is namelijk geen hogere wiskunde of iets waar je jarenlang voor gestudeerd moet hebben om het te kunnen inzetten. Life coaching gebruikt praktische en pragmatische manieren om je ‘demonen eens in de ogen te kijken’ en er mee aan de slag te gaan. Als het gaat over angsten, trauma of fobieën zijn EFT (Emotional Freedom Technique) en Flash Technique (een nieuwe vorm van EMDR waarbij je NIET in een herbeleving hoeft) hele mooie en bewezen manieren om je emoties te verwerken en tot herinneringen zonder lading te laten worden.Life coaching in de praktijk

Ervaar jij (of vaak eigenlijk meer je omgeving) problemen omdat je ADHD, ADD of lichte ASS hebt?  Dat begrijp ik, want je hebt het namelijk niet, je doet het! Met de overtuiging dat je het hebt (of bent) is dat zo 24uur per dag, 365 dagen van het jaar. Aan de andere kant, als je het doet……kun je het ook laten!  Er zijn werelden te winnen als je hier anders naar kunt kijken, over gaat denken en bij gaat voelen.

Mijn motto hierin is “je kunt niet wachten tot het leven niet meer moeilijk is, voordat je besluit gelukkig te zijn!”. Daar wil ik in het kader van de desastreuze voorspellingen met betrekking tot dementie (elke uur krijgen in Nederland 5 mensen deze diagnose) de volgende aan toevoegen: Reken af met je “demonen” zolang je dat nog kunt, anders zullen ze je, als je “verdediging” is neergehaald, voor altijd achtervolgen.

Vind je dit artikel leuk? Deel het:

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Ga naar de inhoud