+316 15 25 30 06
info@parfaitlifecoaching.nl

Kintsugi hartenbreuk workshop

Begin met herstellen van verdriet en trauma met gebruik van Kintsugi.

Waarom deze Kintsugi workshops?

Kintsugi 1Al werkend met een grote diversiteit aan cliënten kwam ik er achter dat er vaak behoefte is aan een soort afsluiting in de vorm van een ceremonie of ritueel. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een vorm die dit kon omvatten waarbij zelfsturing, creativiteit en heling centraal staan met verbinding en vertrouwen. Ik denk daar met deze Kintsugi hartenbreuk workshop een hele mooie vorm aan te geven.

Kintsugi earth 1Gebroken hart

Heb jij een hart vol gebruikssporen en scheuren! Nou, je bent niet de enige. We hebben allemaal wel eens een gebroken hart, toch?  Of het nu komt door verlies, een stukgelopen relatie, of gewoon omdat het leven soms (meer dan) een beetje ruw is. Het heeft een grote verscheidenheid aan oorzaken, maar nu is jouw tijd om die spreekwoordelijke stukken bij elkaar te vegen en verder te gaan!

Een prachtige vorm daarvoor is de supertoffe “Kintsugi hartenbreuk workshop” die je daarbij gaat helpen. Deze is echt de moeite waard. In deze bijzondere workshop begeleid ik je met te technieken van NLP en Life Coachen stap voor stap in het proces van het gaan helen van je hart.

We beginnen met een hartmeditatie.

Deze hartmeditatie stelt je in staat je hart te openen. Om meer vanuit je hoofd naar je hart te gaan. Er naar te luisteren, echt horen wat het je te vertellen heeft. De moeilijke, lelijke dingen, maar ook de zoete en mooie gebeurtenissen. Alles wat er komt mag er zijn. We eindigen deze mediatie met het op de grond kapot laten vallen van jouw symbolisch keramieken hart. 

Kintsugi scherven1Verwerken van je emoties onder praktische en professionele begeleiding van een Lifecoach.

Daarna ga je symbolisch je hart weer bij elkaar puzzelen waarbij je echt de tijd gaat nemen om naar die stukken te kijken, te beseffen waar ze voor staan en er betekenis aan te geven. Scherf voor scherf sta je bewust stil bij de persoonlijke uitdagingen die je hebt ervaren. Door er verbinding mee te maken, te kijken naar het verdriet maar ook de schoonheid, leer je deze gebeurtenissen te accepteren en te zien als onderdeel van wie jij nu bent. Je gaat er zelfs in schrijven of op tekenen, net wat jij nodig hebt om het helen te bevorderen.

Kintsugi 10Kintsugi – Japans voor goudverbinding

En dan komt het mooiste deel: we gebruiken de kunst van de Japanse Kintsugi (kin=goud, tsugi=verbinding) waarbij gebroken keramiek met goud wordt gerepareerd. Je gaat de scherven van je hart letterlijk zelf weer aan elkaar verbinden met goudlijm. Want in die Japanse schoonheidsleer dragen de sporen van breuk en herstel juist bij aan de schoonheid. Hoe gaaf is dat? Je kunt er zelfs een briefje, foto of iets anders persoonlijks in stoppen tijdens het reparatieproces. Een soort tijdcapsule voor je hart.

Het effect van dit Kintsugi ritueel.

Kintsugi 5Door het uitvoeren van dit ritueel uit ervaar je verschillende positieve effecten die bijdragen aan je heling:

  • Alle beschadigingen, scheuren, vlekjes en imperfecties op je hart zijn voor altijd onderdeel van jouw. Je geeft ze een plek. Ze mogen er gewoon zijn!
  • Er ontstaat weer ruimte in je hart en je hoofd, omdat je je eigen onvolkomenheden leert accepteren.
  • Je voelt zelfliefde en ervaart hoe krachtig dat kan zijn.
  • Je creëert zelf met eigen handen het bewijs van je veerkracht dat laat zien wat je tot nu toe allemaal overwonnen hebt.
  • Je unieke kunstwerk is een tastbaar en mooi symbool van je innerlijke kracht.

 

Deze workshop is echt een krachtige en mooie ceremonie om een verdrietige periode eindelijk af te sluiten en letterlijk met iets moois in je handen verder te gaan. De workshop vindt plaats in een kleine kring, dus het is een mooie gelegenheid om te delen en te verbinden. Maar als je liever alleen wilt luisteren en je concentreren op je eigen hart, mag dat natuurlijk ook.

En maak je geen zorgen als het allemaal een beetje emotioneel wordt. Ik ben er om je erdoorheen te coachen en de processen en het verwerken van emoties uit te leggen. Natuurlijk zorg ik voor ook voor een heerlijke lunch, want een gebroken hart helen op een lege maag, dat werkt natuurlijk niet.

Kintsugi 2Kintsugi box2Dus waar wacht je nog op? Geef je hart, jezelf  de liefde en aandacht die het verdient en doe mee aan deze geweldige workshop. Als je vooraf even wilt praten over jouw thema, dan maakt ik daar graag tijd voor. Kom op, laten we samen je hart weer laten stralen!

De kosten voor de workshop zijn € 123 incl. btw. Dat is inclusief het keramieken hart t.w.v. €44, vijf uur coachbegeleiding, koffie en thee én een heerlijke  lunch. We starten rond 10.00u.

Data eerstvolgende workshop: Donderdag 1 augustus – nog 4 plaatsen beschikbaar.

Aanmelding per App 0615253006 of email info@parfaitlifecoaching.nl

 

 

 

 

Vind je dit artikel leuk? Deel het:

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Ga naar de inhoud