+316 15 25 30 06
info@parfaitlifecoaching.nl

VitaKrachtig de formule voor duurzame inzetbaarheid werknemers

Duurzame Inzetbaarheid VitaKrachtig 1

Investeren in duurzame inzetbaarheid werknemers loont!

Als ondernemer weet jij als geen ander dat het behouden van gemotiveerd en gezond personeel van cruciaal belang is voor het succes van je bedrijf. Medewerkers die met plezier naar hun werk gaan en zich gewaardeerd voelen, blijven langer bij je organisatie én kunnen langer productief blijven, liefst tot aan hun pensioen.

VitaKrachtig is ons samenwerkingsverband.

Duurzame Inzetbaarheid foto Peggy 2
Peggy Hendriks
Duurzame Inzetbaarheid foto Carin 1
Carin Fait

Wij zijn Peggy en Carin. Toegepast Psycholoog en NLP en Life Coach. Onze ervaringen, opgedaan bij o.a. de Politie en het bedrijfsleven hebben we samen met onze passie, kennis en ervaring gebundeld voor Duurzame Inzetbaarheid. Onze focus ligt op werkgeluk, (psychische) verzuimpreventie en persoonlijke ontwikkeling.

Wij willen vooral het MKB “aanzetten” om door middel van deze focus personeel te kunnen binnenhouden en ontwikkelen. Voorkomen is namelijk echt zó veel goedkoper dan “genezen”.

 

Maar wat maakt mentale coaching zo effectief voor Duurzame Inzetbaarheid werknemers?

Hier komen een aantal van de principes van Cialdini om de hoek kijken.

  1. Wederkerigheid: Door jouw medewerkers te ondersteunen met mentale coaching, laat je zien dat je geeft om hun welzijn. Dit kan leiden tot een wederzijds gevoel van waardering en loyaliteit.
  2. Sociale bewijskracht: Als werkgever die mentale coaching aanbiedt, laat je zien dat je begrijpt dat de mentale gezondheid van je medewerkers belangrijk is. Dit kan andere werkgevers inspireren om hetzelfde te doen.
  3. Autoriteit: Door professionele mentale coaching aan te bieden, geef je jouw medewerkers toegang tot experts die hen kunnen helpen bij het omgaan met stress en andere uitdagingen. Dit vergroot hun vertrouwen in jou als werkgever.
  4. Consistentie: Door consequent mentale coaching aan te bieden, laat je zien dat je waarde hecht aan de lange termijn gezondheid en het welzijn van je medewerkers. Dit creëert een positieve bedrijfscultuur waarin iedereen zich gesteund voelt.

Subsidie van de overheid per 1 september.

Gelukkig kunnen bedrijven nu profiteren van een overheidssubsidie die specifiek gericht is op het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid werknemers binnen je bedrijf.

Van 1 september tot en met 30 november 2023 heb je de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor activiteiten die de duurzame inzetbaarheid op de werkvloer bevorderen. Dit kan variëren van het organiseren van trainingen en workshops, tot het implementeren van flexibele arbeidsvoorwaarden of het stimuleren van een gezonde mentale en fysieke levensstijl onder je medewerkers.

Misschien denkt u nu: “Dat klinkt interessant, maar wat komt er allemaal kijken bij het aanvragen van deze subsidie? Daar heb ik geen verstand van!”

Voor wie is deze subsidie?

Dat is simpel: Werkgevers met hart voor hun personeel en toekomstvisie!  Dit kunnen zowel kleine als grote bedrijven zijn, uit alle sectoren. Het belangrijkste criterium is dat je bedrijf gevestigd is in Nederland en dat je werknemers in dienst hebt.

Nu je weet of je bedrijf in aanmerking komt voor de subsidie, wilt je natuurlijk weten hoeveel geld u kunt ontvangen. Het drempelbedrag is € 75.000.

Om aanspraak te maken op deze subsidie, dien je onderzoek te doen en een plan op te stellen waarin je beschrijft welke activiteiten je wilt uitvoeren en hoe deze bijdragen aan de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers. Het onderzoek waarbij vooral de ervaringen van je werknemers doorslaggevend zijn, doen wij. Aan de hand van de uitslag daarvan en de behoefte(n) die daarbij naar boven komen gaan we aan de slag met het voorstellen van de verschillende “duurzaamheidsblokken” voor het vormgeven van het plan. Deze bestaan bijvoorbeeld uit mentale overbelasting, psychische verzuim, financiële uitdaging/loonbeslagen, werkgeluk en onvoldoende fysieke fitheid.

Deze informatie kan al ingezet worden bij de subsidieaanvraag maar geeft vooral ook handen en voeten aan het plan en de uitvoering  ervan. Voor het compleet uitwerken van de specifieke aanvraag koppelen we je aan een professioneel bedrijf die de aanvraag schrijft en samen met jullie in dient. Ieder zijn vak!

Wat kan VitaKrachtig betekenen?

De hulp van VitaKrachtig stopt dus niet na het indienen van de aanvraag. Dan beginnen wij eigenlijk pas. Zodra de subsidieaanvraag goedgekeurd is, staan wij klaar om je te ondersteunen bij de uitvoering van de activiteiten. We bieden assessments, programma’s, coaching, training en workshops aan medewerkers en het management, zodat iedereen ook echt optimaal kan profiteren van de investering in hun duurzame inzetbaarheid werknemers.

Kortom, de overheidssubsidie voor duurzame inzetbaarheid werknemers biedt jouw als werkgever een unieke kans om met grote impact te investeren in het welzijn en de ontwikkeling van je medewerkers.

Investeringen die niet alleen voordelen hebben op korte termijn, maar vooral ook op lange termijn, door het behoud van waardevol personeel dat langer productief kan blijven.

Wilt u meer weten over hoe onze diensten jou als ondernemer kunnen helpen of is je interesse gewekt over deze subsidie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

VitaKrachtig is de ultieme combinatie van toegepaste psychologie en coaching in dienst van duurzame inzetbaarheid werknemers en werkgeluk!

 

Hieronder meer info m.b.t. de subsidieregeling

Subsidie duurzame inzetbaarheid voor bedrijven: vanaf september 2023 beschikbaar. Nieuwsbericht | 01-05-2023 | 09:58

Vanaf september 2023 kunnen bedrijven een subsidieaanvraag doen voor activiteiten die de duurzame inzetbaarheid op de werkvloer verbeteren.

Hieronder vindt u de belangrijkste voorwaarden op een rij:

  • U kunt van 1 september tot en met 30 november 2023 subsidie aanvragen voor activiteiten die de duurzame inzetbaarheid werknemers op de werkvloer verbeteren. In 2024 zal er nog een aanvraagtijdvak worden geopend.
  • Het drempelbedrag voor subsidieaanvraag is 75.000 euro. Hierin is ook een bedrag van 5.000 euro opgenomen voor het uitvoeren van een bedrijfsanalyse.
  • De bedrijfsanalyse is een verplicht onderdeel van de subsidieaanvraag. Hierin brengt u de knelpunten en problematiek rondom duurzame inzetbaarheid en zwaar werk in kaart. U kunt de bedrijfsanalyse zelf uitvoeren, maar u kunt ook een externe adviseur inschakelen.
  • Bij de subsidieaanvraag hoort ook een activiteitenplan. Het activiteitenplan bestaat uit activiteiten voor duurzame inzetbaarheid. Daarnaast kan ook subsidie worden aangevraagd om bepaalde groepen oudere werknemers eerder te laten stoppen met werken, de zogenaamde Regeling Vervroegde Uittreding (RVU). De activiteiten rondom duurzame inzetbaarheid moeten wel ten minste 25 procent van de subsidieaanvraag beslaan.
  • Voor activiteiten rondom duurzame inzetbaarheid krijgen bedrijven 50 procent subsidie, van RVU-activiteiten wordt 25 procent vergoed. Het overige bedrag investeert u als bedrijf dus zelf.
  • De projectperiode voor het vergroten van de duurzame inzetbaarheid van werknemers mag uiterlijk tot 31 december 2025 lopen.
  • Bent u benieuwd met welke activiteiten de duurzame inzetbaarheid werknemers van kan worden verbeterd? Voorbeelden vindt u op de pagina Duurzame inzetbaarheid bedrijven.

Link naar de site van Sociale Zaken en Werkgelegenheid: https://www.uitvoeringvanbeleidszw.nl/actueel/nieuws/2023/05/01/subsidie-duurzame-inzetbaarheid-voor-bedrijven-vanaf-september-2023-beschikbaar

 

Vind je dit artikel leuk? Deel het:

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Ga naar de inhoud